MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Selasa, 11 April 2017

Taman Rekreasi Gunung Lang

Assalammualaikum.
Ok..Ini cerita 1 April lepas. Pada 31 Mac, kebetulan lea cuti. Ada beberapa perkara yang perlu diuruskan. Suami pun sama bercuti hari tu. Dah petang dalam jam tiga, suami tiba-tiba bersuara. Kerja yang nak buat dah settle dah. Jom naik Cameron. Hah!!! Dengan hotel tak booking. Suami cakap cuba tengok apartment yang kosong sekarang. Nasib baik ada Agoda. Dan nasib baik ada yang kosong. Jom kita naik Cameron. Kita ajak akak ipar sekali. Malam tu kami gerak ke Ipoh. Tidur rumah akak ipar semalam kat Sungai Siput. Esoknya kita mendaki Cameron Highland ye anak-anak
.
Paginya selepas sarapan kami ke Taman Rekreasi Gunung Lang Ipoh. Tempatnya Nampak tak ada apa-apa. Tapi bila menaiki bot ke seberang, memang cantik. Tempat riadah untuk keluarga. Nak berbasikal boleh, hiking boleh dna berkelah pun boleh. Dan paling best adalah tempat yang sangat sesuai untuk ambik gambar.

Adlilah yang sangat-sangat seronok. Naik bot seronok. Bagi rusa makan pun seronok. Mula-mula dia cakap rusa tu unta. Teruja betul bila jumpa unta katanya. Mula-mula takut nak bagi rusa makan. Bila dah dapat sekali jadi tak takut dah. Good boy anak umie. Bila dapat bagi ikan makan lagilah seronok dia. Makanan ikan boleh dibeli di kaunter pendaftaran. Harga RM1 je. Ok..dah jam 11++. Jom kuar drai sini. Kita naik naik Cameron Highland dah…
















3 ulasan:

  1. bestnya..... mmg cantik view kt situ
    adli lah yg nampak nya paling hepi sekali tuh ye...

    kadang jenis yg plan tiba2 mcm ni yg best kan, adventure gitu....

    BalasPadam
  2. bestnya tengok orang pergi jenjalan....

    BalasPadam
  3. La, Lea... saya sekeluarga ada kat Cameron tau Sabtu tu. Tapi kami lagi lambat buat plan. Petang Sabtu tu baru terfikir jomlah pergi Cameron Highland. Sampai pun dah malam. Tinggal kat Rossa Pasadena aje sebab itu je yang dapat booked.

    Best pulak Taman Rekreasi Gunung Lang ni. Terfikir juga mana mau pergi lepas ni sebelum Ramadhan menjelma lagi. Jalan ukur kawasan kat KL ni dah penatlah!

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda.