MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Sabtu, 9 April 2016

10 Perkara yang anda perlu tahu tentang Puteri Johor, Tunku Aminah

1. Puteri tunggal 
Yang Amat Muila Tunku Aminah Maimunah Iskandariah binti Sultan Ibrahim Ismail yang dilahirkan pada 8 April 1986 merupakan puteri tunggal bagi pasangan Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ismail Ibni Sultan Mahmud Iskandar dan Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofia. Beliau mempunyai enam orang adik-beradik dan mesra disapa sebagai “Tunku Inah”.
fdv c

waersvdcx
2. Pecinta haiwan
Tunku Aminah merupakan pecinta haiwan, antaranya kucing, harimau dan ular. Beliau juga telah merancang untuk merubah wajah serta mempertingkatkan infrasturktur Zoo Johor.
yfl
oiwhvolsah
3. Minat melukis dan Fashion 
fg
Tunku Aminah merupakan penaung Johor Design Association , sebuah persatuan yang diwujudkan khusus untuk anak Johor yang berbakat dalam bidang fesyen untuk diketengahkan di peringkat nasional dan antarabangsa. Selain itu, beliau juga mewarisi bakat ibunya yang suka melukis.
4. Seorang yang simple tapi elegant
ersfdc
ergvzds
5. Mempunyai produk kecantikkan
Beliau juga telah mengeluarkan rangkaian set penjagaan kulit iaitu “Luvins The Royal Art of Beauty” by Tunku Aminah yang dibuat khusus bagi setiap wanita tanpa mengira had umur. “Luvins” adalah berasal daripada perkataan “Luv Ina”. Produk ini dicetuskan oleh beliau sendiri dan sebagai tanda kasih dan sayang kepada para pengguna produk tersebut. Produk ini juga telah dikilangkan di Mum Bio-Cos Manufacturing di Johor Bahru.
jrtfng
6. Peminat tegar coffee
4hstbfd vc
7. Mempunyai koleksi kasut dan bag tangan yang wow! pasti buat ramai gadis di luar sana menangis…
urthfg
8. Suka bertinju
Kekandanya TMJ pernah ditegur Ayahanda Sultan Johor kerana sering mengajak Tunku Aminah bergusti. Bila ditegur Ayahanda Sultan, barulah Tunku Aminah mula berpakaian feminin. Fuhh lasak orangnya…
9. Mempunyai limo yang serba PINK
4rtfg
10. Tunku Aminah berpengalaman meyertai Kembara Mahkota Johor
1. Tidur berhimpit beralaskan tilam bersama keluarganya sewaktu bermalam di rumah penduduk kampung yang dilawatinya.
2. Apabila menjenguk keluar tingkap rumah yang ditumpangi itu, ratusan mata memandangnya membuatkan dirinya berasa kekok.
3. Merasakan dirinya seperti pengantin baru apabila ketika santapan juga gerak-gerinya turut diperhatikan.
4. Mengikuti kedua ibubapanya dalam Kembara Mahkota Johor menimbulkan rasa keinsafan dalam diri Tunku Aminah yang mana beliau tidak menyangka dalam kesusahan yang ditempuhi rakyat Johor terpancar sinar bahagia diwajah mereka dikala dikunjungi keluarga Diraja.
ewfsdc x

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih atas komen anda.