MASAKAN JALAN-JALAN ADLI HANYA KENANGAN PERKAHWINAN VIDEO ADLI

Iklan jap

Followers

Google+ Followers

Sabtu, 31 Oktober 2009

ZERO POINT

gambar google search.bukan gambar aku dulu dulu k...

Ni permainan aku time sekolah rendah dulu. Tak sahlah kalau takde getah yang disambung sambung sampai panjangnya berapa meter ntah. Teringat bertullah time tu aku sekolah dekat SRB RAKYAT TUPONG dari tahun 1988 hingga 1993.Darjah 6 jadi pengawas jugak tau. Time tu memang tengah gila main getah ni.Tak kisah pun nak terkangkang ke, nak melompat ke.Tapi satu yang aku heran time dulu takdelah kes kes rogol budak2x ni.Memang tak pernah aku dengar.Akhir akhir ni semakin menjadi jadi kaki rogol ni.



Time bermain...ha.....jam 6.30 dah sampai sekolah dah. Letak beg terus main.Sampai loceng berbunyi jam 7.15 pagi. Rehat lak main lagi.....mana tak masuk kelas....bau macam ketiak sapa bucuk.hahahahah.Dengan peluh peluhnya.Kenangan betullah.Buat aku gelak sorang bila teringat. Sekarang takde dah aku tengok budak main getah terlompat lompat mcm aku dulu dulu.



Scha Al-Yahya

Aku minat betul dengan dia ni.Aku suka ngan karektor dia ni yg agak "gila gila" N selamba....Dulu di gosipkan dengan Fahrin Ahmad kan.Tapi sekarang none ado.....Suka tengok mereka berdua....pasangan sepadan...Harap ikatan bertaut kembali. Ok..............AWAM DANIA setiap ISNIN 10 malam dan SEHATI BERDANSA setiap SABTU 9.00 di ASTRO RIA

Nama: Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Al-Yahya
Nama Komersial: Scha Al-Yahya
Usia: 25 tahun
Tarikh Lahir: 30 Mei 1983
Tempat Lahir: Sungai Petani, Kedah
Tinggi: 5 kaki 7 inci
Berat: 50 kg
Iklan: Hotlink, Nokia, Olay
Filem: Antoofighter, Histeria, Papadom
Drama: Impian Illyana, Sadiq & Co., Honeyz, Bella
Muzik kegemaran: Yang rancak
Minuman kegemaran: Jus Tembikai
Warna pilihan: Putih
Artis kegemaran: Vanidah Imran, Afdlin Shauki, Johnny Depp, Julia Roberts
Tempat kegemaran: Club Med, Cherating
Idola: Tun Dr Mahathir
Tabiat buruk: Terlalu banyak berfikir
Gelaran: Juara Dewi Remaja 2006"










NASI GORENG


"Nasi Goreng Bubur Kacang (P.Ramlee version)


Hoi nasi goreng
Hoi bubur kacang
Mee rojak hoi nasi
Hoi bubur hoi mee siam
Hoi nasi goreng
Hoi bubur kacang
Mee rojak hoi nasi
Hoi bubur hoi mee siam
Tukang masak kerjanya enteng
Bangun pagi masak nasi goreng
Campur cili campur udang kering
Bila makan mata naik juling
Memang lazat memang sedap
Kurang masin boleh tambah kicap
Nasi goreng sudahlah terpuji
Seantero dunia seluruh negeri
Hoi nasi
Hoi nasi
Hoi nasi
Hoi number one
Tukang masak kerjanya senang
Habis masak cekik bubur kacang
Campur gula hai setengah dulang
Bila makan rasanya trang tang tang
Memang manis memang lemak
Kalau ngakit ngak boleh banyak-banyak
Bubur kacang sudah lah terpuji
Seantero dunia seluruh negeri
Hoi bubur
Hoi bubur
Hoi bubur
Hoi number one
Ada dua tukang masak pekak
Bangun pagi asyik nak bertekak
Cuba makan aku punya rojak
Gerenti baik engkau punya botak
Memang special memang pedas
Salah makan engkau pendek nafas
Rojak bandung sudah lah terpuji
Seantero dunia seluruh negeri
Mee rojak
Hoi rojak
Hoi rojak
Hoi number one"

Nasi goreng adalah benda paling simple yang leh dibuat pagi pagi.Yelah pagi pagi kita dah kelam kabut nak g kerja.Nasi goreng benda yang cepat dan senang.Sekejap je. Aku mcm tulah pagi pagi. Sebelum tido tu dah siap siap masak nasi.Potong ayam.Ayam tu aku masukkan balik dalam peti sejuk. Bawang dan apa apalah dah siap diris.Pagi Tingggal dok masukkan dalam kuali dan goreng.

Alhamdulillah...EN.SUAMI tak memilih dan nasik goreng adalah fav.nya jugak. Kadang2x pagi tu dia yang tolong menggoreng.Asal siap je bahan-bahannya.Tapi yang tak tahan tu selepas dia masak.Nak mengemas bekas dia masak tu...Adui...lemah den. Takpelah.....oklah.gambar kat atas google search jek.Kalau nasik goreng aku dah siap tempek gambar kat sini ok. Ok....akau nak amsak jap.






Jumaat, 30 Oktober 2009

GAMBAR RAYA AIDILFITRI YANG LALU

family photo

dengan sepupuku amir

main cak cak pulak.dekat waterfront

dekat kampung boyan

dekat waterfront.cantiklah DUN time malam



KENANGAN MANIS 2006

Kenangan pada 11,12,26 Mac 2006 yang lalu.Tengok gambar kat pc buat aku tersenyum sorang. Berkawan 2 tahun kami kami ditunangkan dalam masa 15 minit je.Terus diijabkabulkan dalam majlis yang sangat meriah.Restu keluarga kami alhamdulillah membuatkan rumah tangga kami bertahan insyallah pada 11 Mac 2010 genaplah 4 tahun.
Alhamdulillah...walaupun dok jauh dari keluarga, keluarga mertua yang sangat baik, ambik berat pasal aku membuatkan aku rasa keluargaku dekat dengan aku.Siapa yang tak rindukan keluarga sendiri kan?Tetapi dah kahwin suami no 1 kan?
Doaku selalu , semoga rumahtangga kami akak kekal untuk selamanya .Insyallah....
cahaya mata...tengah berusaha ke arah itu.Belum rezeki kami lagi....



suamiku menahan debaran di dada sebelum di nikahkan

selepas pernikahan kami

berlulud jugak. ikut jelah org tua nak



baju kedua

khatam quran bersama adik adik

majlis persandingan kami

sesei fotografi

dengan mak ayah aku

mak dan pak mertua

keluarga suami aku

keluarga aku

kedua dua family bergambar bersama

kedua dua pengapit kami

dekat pokok besar dekat muzium sarawak.org kuching mesti tau kan. tengok pokok tu sekarang leh buat aku senyum sorang

lagi gambar outdoor


malam berinai kami

majlis bertandang kami kat Teluk Intan Perak

Dengan anak anak buah

Malam potong kek. Ngan adik beradik suami

Dengan kedua belah keluarga

Ni tak ingat time bila. Rasanya sebelum potong kek rasanya.
Ok....habis.tak kisahlah korang nak cakap pe aku tempek gambar sebanyak ini hari ni. Janji aku senang hati. Kenangan paling manis dalam hidup aku. Ok...Sekian terima kasih.


KETIKA KU KECIK

Dok godek2x pc terjumpalah gambar gambar aku time kecik kecik dulu.Cepat sungguh masa berlaku.Andai boleh diundurkan masa...... Sonok kan time kita kecik kecik dulu.

time ni aku umur 5 tahun.yang kanan tu cousin aku farzamie. Dia kat poland dah.yang kat kiri tu arwah adik lelakiku.rindunya kat dia.

Time ni aku berumur 3 tahun.Time raya kat kampung

Ni pun masa umur 3 tahun

hahahahha.ni umur setahun lebih kot.Dengan sepupuku farzamie.

LUAHAN HATI ......



LEMBU
Sedap-sedap jer korang kata bodoh cm lembu ye ?!! ingat aku sekor je ke yang bodohtak sekolah ? Tu banyakjer binatang lain tak pergi sekolah apasal tak kata bodoh cm kambing tau ayam


KERA
Kenapa lak babitkan nama aku nie ? APASAL MACAM KERA KENA BELANCAN ? Aku bukan makan sambal belancan pun tak glamer langsung la ! Letak la MACAM KERA KENA MANIS GULA kee... manis sikit!


IKAN HARUAN
Ikut suka aku la nak makan anak aku, aku lapar!!! Yang derang kecoh-kecoh HARUAN MAKAN ANAK nie apahal ? kutuk-kutuk aku pun harga aku berapadah sekilo, mahal kan..kan... kan..

KAMBING
Aku tak mandi pun tetap ada harga beb?? Eleh... kata aku tak mandi... tu ayam,arnab lembu tu pun bukannya mandi pun, apasal aku jer yang jadi pertandingan, Ini tak ADIL


BURUNG MURAI
Elehhhh... ... ... ... apa jadikan aku perbandingkan lak nie... MACAM MURAI TERCABUT EKOR... .Tu pompuan-pompuan tu lagi..lagi..mulut bising kalau membebel."


Rabu, 28 Oktober 2009

BEST IKLAN NI

Aku suka tengok iklan TM yang baru ni.Cutekan....